30.5 C
Kuala Lumpur
4 October 2023 (Wednesday)
spot_img

[Borang Pendaftaran] Wacana Meja Bulat Naratif Malaysia mengenai Pensyarah/Penyelidik Muda

Kaji selidik isu dan keperluan tenaga muda dalam bidang Sains Sosial dan Kemanusiaan ini merupakan kajian rintis yang digerakkan oleh sekumpulan penyelidik muda di bawah program Naratif Malaysia. Secara umumnya, Naratif Malaysia berhasrat untuk membina jaringan dengan lebih banyak di kalangan penyelidik muda khasnya dalam bidang Sains Sosial dan Kemanusiaan. Maka, adalah penting untuk Naratif Malaysia memahami secara umum akan isu dan keperluan kumpulan ini.

Justeru, satu kaji selidik atas talian telah diadakan antara  19 Oktober hingga 27 Oktober bagi mendapatkan pandangan kumpulan ini. Soal selidik ini melibatkan seramai 114 orang responden yang juga tenaga akademik muda daripada pelbagai universiti awam dan swasta. Secara khususnya, objektif aktiviti ini adalah untuk menelusuri (i) kefahaman dan sikap tenaga akademik muda terhadap dunia akademik, (ii) mengenal pasti cabaran-cabaran yang dihadapi oleh tenaga akademik muda dan (iii) meneroka kemungkinan intervensi bagi memberdaya tenaga akademik muda.

Justeru itu, NM akan membentangkan hasil kaji selidik ini pada 23 Disember 2020 (Rabu), pada pukul 02:30 – 03:30 petang menerusi pelantar Zoom. Mereka yang berminat untuk terlibat dalam sidang meja bulat secara maya ini dialu-alukan mendaftar menerusi borang di bawah.

PENDAFTARAN WACANA MEJA BULAT

Artikel Berkaitan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

204FansLike
1,313FollowersFollow
692SubscribersSubscribe
spot_img

Artikel Terkini